Mies jalkavaivan takia lääkärille – puolet aivoista puuttuivat!

Viihdeuutiset · Annika Kela

44-vuotias ranskalaismies on elänyt vuosia puolikkailla aivoilla. Epätavallisen miehen tapauksesta tekee se, että hän ei edes huomannut aivojensa puuttuvan. Mies oli hakeutunut lääkäriin ontuvan jalkansa takia.

Lääkärit kuvasivat miehen aivot, sillä miehellä oli lapsena todettu olevan hydrokefalia, eli vesipää. Miehelle oli 14-vuotiaana tehty toimenpide, jossa aivoihin kertynyttä nestettä poistettiin. Yllättäen nesteen kertyminen oli jatkunut vielä sen jälkeen 30 vuotta.

Metro-lehden mukaan neste oli tuhonnut hiljalleen miehen aivoja ja aivoista oli jäljellä enää 25-50 prosenttia. Miehelle tehtiin nesteenpoisto-operaatio ja hänen terveydentilaansa on tarkkailtu siitä lähtien. Toimenpide suoritettiin vuonna 2007 ja mies on elossa vielä tänäkin päivänä toimenpiteen ansiosta, Lancet Medical Journal -ammattijulkaisussa todetaan.

Lääkärit ovat seuranneet tarkkaan hänen elämäänsä, sillä tutkijoista on ollut kiehtovaa huomata, että aivot ovat mukautuneet hydrokefalian seurauksena ja mies on elänyt sen ansiosta normaalia elämää. Aivoille tehdyn toimenpiteen seurauksena myös jalan toimintakyky palasi ennalleen.