Matkalaukkuun kiinnitettiin kamera – tältä näyttää lentokentän uumenissa

Matkailu · Annika Kela

Amsterdamissa sijaitseva Schipolin lentokenttä on julkaissut netissä videon matkalaukkujen käsittelystä. Laukkuun kiinnitetty kamera paljastaa, miltä matka lentokentän läpi näyttää. Video osoittaa, että laukuille tehdyt hihnat ovat kuin vuoristoratoja.

Matkalaukut kiitävät hihnalla jakelupisteisiin, josta ne ohjataan oikealle reitille. Schipolin lentokentällä laukkujen käsittely on pitkälti automatisoitua.

Reitin varrella näkyy useita robottijakelijoita, jotka toimittavat laukut oikealle hihnalle. Daily Mail -lehden mukaan Schipol on Euroopan viidenneksi vilkkain lentokenttä. Viime vuonna kentällä vieraili yli 55 miljoonaa matkustajaa. Kiitos tehokkaan jakelujärjestelmän, matkalaukut päätyvät Schipolin kentällä oikeisiin määränpäihinsä.