iPhone pelasti teinipojan hengen – kuuli avunhuudot ja soitti apua

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Applen tuotteiden perusominaisuuksiin kuuluu Siri-puheentunnistus, joka ottaa vastaan käyttäjän puhumalla antamia käskyjä. Sirin avulla voi tehdä esimerkiksi kalenterimerkintöjä, soittaa ja lähettää viestejä. Nyt Siri on pelastanut nuoren miehen hengen Yhdysvalloissa.

Tennesseen osavaltiossa sijaitsevassa Waterhillissä asuva Sam Ray oli korjaamassa autoaan, kun ajoneuvoa yllä pidellyt tunkki kaatui. 18-vuotias nuorukainen jäi jumiin yli kahden tonnin painoisen auton alle. Lähimailla ei ollut ketään, joka olisi ollut kuulemassa hänen avunhuutojaan.

Sam yritti saada itsensä pois auton alta, kun hän kuuli taskussaan olleesta iPhonesta kantautuvan Sirin aktivoitumisäänen. Nuorukainen yritti käskeä Siriä soittamaan apua. Lopulta hän onnistui, ja sai yhteyden hätäkeskukseen.

Hätäkeskuksessa vastannut Christina Lee luuli ensin kyseessä olleen pelkkä taskupuhelu. Pian hän kuitenkin kuuli toisesta päästä avunhuutoja, ja ilmoitti asiasta pelastushenkilökunnalle. Sam oli ehtinyt olla ansassa auton alla noin 40 minuutin ajan avun saavuttua paikalle.

Sam selvisi välikohtauksesta muutamin murtunein kylkiluin, munuaiseen tullein mustelmin ja auton pakoputken käteen aiheuttamin palovammoin. Nuorukainen kertoo harkinneensa iPhonen vaihtamista Samsung Galaxy -puhelimeen, mutta mieli muuttui Sirin pelastettua hänen henkensä.

– Taidan olla jumissa iPhonen kanssa koko loppuelämäni. Olen heille sen velkaa, Sam totesi BBC-uutissivuston mukaan.