Värisokea näki ensikerran auringonlaskun värit – ei voinut pidätellä kyyneleitään

Lifestyle · Stara.fi

Kerroimme äskettäin miehestä, joka sai kokeilla ensimmäisten joukossa mullistavia EnChroma-laseja. Ne saavat värit näkymään myös värisokeiden silmissä, joten testihenkilö näki ensikerran purppuranvärisiä esineitä ja oli luonnollisesti haltioissaan. Tuoreessa tapauksessa pannaan vieläkin paremmaksi.

Matemaatikko Andrew Schmeder on ollut koko elämänsä värisokea, joten hän ei ole päässyt nauttimaan luonnon väriskaalasta muiden tavoin. Ennen kuin nyt.

Schmeder sai nimittäin testattavakseen EnChroma-lasit ja suuntasi oitis katsomaan auringonlaskua. Normaalisti näkevät voivat vain kuvitella tunnekuohua, joka miehen valtasi auringonlaskua ihaillessaan. Tunnelma välittyy onneksi hyvin myös videolta. Mies ei nimittäin voinut pidätellä itseään uuden maailman avauduttua hänelle.