Mies toteutti kuolleen vaimon toiveen – tässä jättiläismäinen auringokukkapelto

Viihdeuutiset · Stara.fi

Wisconsin osavaltiossa asuvan Don Jaquishin vaimo, Babbette, menehtyi viime marraskuussa kamppailtuaan yhdeksän vuoden ajan syövän kanssa. Babetten poismenon myötä Don päätti toteuttaa vaimonsa viimeisen toiveen, kasvattaa jättimäisen auringonkukkapellon.

Babbetten toiveena oli myydä auringonkukan siemeniä kerätäkseen rahaa muille syövästä kärsiville potilaille. Pellon viljely aloitettiin neljä vuotta sitten, ja nykyään auringonkukkia kasvaa jopa kuuden kilometrin pituisella alueella.

Here is small drone clip of the sunflowers for those who are not able to come and see!

Posted by Babbette's Seeds of Hope on 13. elokuuta 2015

– Auringonkukat sopivat hänen persoonaansa. Babbette käveli huoneeseen, ja hänen hymynsä valaisi koko paikan, Don kuvailee paikallisille ABC News -uutisille.

Perheen naapurit luovuttivat omilta tonteiltaan tilaa auringonkukkapeltoa varten nimellistä korvausta vastaan, sillä Babbette oli rakastettu ihminen paikallisten keskuudessa. Auringonkukan siemeniä tullaan myymään kesän lopussa Babbette’s Seeds of Hope, eli Babbetten toivon siemenet -nimellä. Buzzfeed-sivuston mukaan osa tuotosta luovutetaan sairaaloille, syöpätutkimukseen ja potilaille kulujen helpottamiseksi.

Jaquish kertoo löytäneensä neljä kuukautta vaimonsa kuoleman jälkeen kirjeen, jonka tämä oli jättänyt hänelle. Koskettavassa kirjeessä Babbette toivoo miehensä jatkavan eteenpäin oman poislähtönsä jälkeenkin.

– Jatkat eteen päin ja elät joka päivä. Tunnet minut ilmassa aamuisin, kun heräät ja keität kahvia. Tulen olemaan siellä aina, kirjeessä luki.