Kotka iski UAV-kuvauskopteriin – odottamaton isku videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kauko-ohjattavia UAV-koptereita käytetään runsaasti esimerkiksi näyttävien luontovideoiden kuvaamiseen, sillä ne pääsevät helposti ihmisiltä ulottumattomiin paikkoihin. Kaikki eläimet eivät kuitenkaan ole innoissaan niiden reviirillä pörräävistä tarkkailijoista.

Australialaisella videolla kauko-ohjattava kopteri kuvaa paikallista metsää ilmasta käsin, kun jokin alkaa yhtäkkiä lähestyä sitä taivaanrannasta. Hahmo osoittautuu nopeasti kiilapyrstökotkaksi, joka hyökkää lentolaitteen kimppuun saaden sen syöksymään maahan.

Kiilapyrstökotkien siipien kärkiväli saattaa kasvaa jopa kaksimetriseksi. Videon kuvauksessa ihmisiä kehotetaan välttelemään UAV-koptereiden lennättämistä petolintujen lähellä, sillä ne saattavat pitää laitteita potentiaalisena uhkana tai sopivan kokoisena saaliina.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat