Moottoritie lataa pian sähköautoa – ajon aikana!

Autot Digi · Stara.fi

Sähköautojen määrä on ollut viime vuosina kovassa kasvussa, kun Tesla valmisti ensimmäisenä satojen kilometrien matkoihin kykenevän auton. Audi ilmoitti äskettäin tulevansa perässä omalla sähköautollaan. Sähköautojen yleistymisen esteenä on usein suppea latauspaikkojen verkosto.

Britanniassa on esitelty hallituksen taholta suuria suunnitelmia juuri tämän ongelman ratkaisemiseksi. Siellä on nimittäin parhaillaan työn alla suunnitelma, jossa sähköautot latautuisivat langattomasti moottoritiellä ajon aikana. Silloin autoilijoiden ei täytyisi pysähtyä enää lainkaan lataamaan autoihinsa lisää virtaa.

Highways England -nimisessä projektissa teknologiaa tullaan ensin testaamaan suljetuilla testiteillä jo myöhemmin tänä vuonna, ja tavoitteena on saada toiminto julkiseen käyttöön mahdollisimman pian. Mikäli teknologia toimii, tulee moottoriteille erityisiä sähköautojen lataukseen sopivia kaistoja.