Robotit jo pelottavan taitavia juoksijoita – tässä tuorein esimerkki!

Digi · Stara.fi

Googlen omistama Boston Dynamics on yksi tämän hetken tunnetuimmista robotiikkaan erikoistuneista yhtiöistä. Boston Dynamicsin robotit, kuten ihmisen kaltainen Atlas ja koiramainen Spot, ovat herättäneet hämmästystä niiden taitoja esittelevien videoiden ansiosta.

Olemme aiemmin kertoneet kuinka Massachusetts Institute of Technology esitteli robottia, joka juoksi nopeammin kuin olympiavoittaja Usain Bolt ja osasi hyppiä jopa 40 senttiä korkeiden esteiden yli. Teknologia kehittyy parhaillaan vauhdilla, ja nyt verkossa nähdään mihin robotit tällä hetkellä kykenevät.

Tuoreella videolla nähdään ihmismäinen robotti Atlas juoksemassa tasaisessa metsämaastossa. FAB-tapahtumassa esitetyn videon perusteella ei ole ihme, että asiantuntijat ovat esittäneet vakavia varoituksia robottiteknologian ja tekoälyn liian nopeasta kehityksestä.