Koe-eläinkoirat pelastettiin laboratoriosta – näkivät ensikerran ruohoa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Siitä huolimatta, että moni on eläinkokeita vastaan, useita lääkkeitä ja kemikaaleja testataan eläimillä edelleen. Britanniassa on useita pentufarmeja, jotka tehtailevat beaglen pentuja pelkästään laboratorioelämää varten.

Beagle Freedom Project -pelastusjärjestö kävi pelastamassa beagleja useissa eri osavaltioissa sijaitsevista laboratorioista tänä kesänä. Projeksi on suorittanut ensimmäisen pelastusoperaationsa 2010 joulukuussa, mutta edelleen tuhansia beagleja pidetään laboratorioissa vankeina.

Tänä kesänä järjestö pelasti 38 koiraa, ja on julkaissut heidän elämästään vapauttamisen jälkeen videon, jossa koirien nähdään saavan elämänilonsa takaisin.

Koirilla ei koskaan ole ollut nimeä tai perhettä. Ne eivät ole saaneet leikkiä, hassutella tai poistua omasta häkistään. Jopa ruoholle astuminen oli koirille uusi kokemus, mikä sai ne hyppelemään ruoholla tasajalkaa ihmeissään. Koirat saivat pelastusoperaation myötä vapauden lisäksi omat perheet, nimet ja valtavasti rakkautta osakseen.