Ananas kannattaa punnita lehdet vaa’an ulkopuolella?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on viime päivinä ihmetelty joidenkin kauppojen hedelmäosastojen roskakoreja, joihin asiakkaat heittävät hedelmistä irti repimänsä osat ennen niiden punnitsemista. Erityisesti ananasten lehdet irrotetaan usein ennen punnitusta, mikä ei ole lainkaan kauppiaiden mieleen.

Samalla sosiaalisessa mediassa on levinnyt väite, jonka mukaan kokonaiset ananakset kannattaa punnita lehtien kanssa kyljellään siten, että lehdet ovat vaa’an ulkopuolella. Väitteiden mukaan silloin ananas painaisi vähemmän ja hinta olisi saman verran pienempi.

Stara päätti kokeilla onko kyseessä pelkkä urbaani legenda. Ja olihan se. Ainakin tässä testissä käytetty ananas painoi aivan yhtä paljon pystyssä kuin kyljellään lehdet vaa’an ulkopuolella. Jatkossa ananakset voi siis huoletta punnita missä asennossa tahansa.