Kesämökit historiaan – nyt tulevat majoitusmunat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on suunnitteltu viime aikoina esimerkiksi lentokentille tyylikkäitä ”podeja”, joissa matkustajat voivat rentoutua keskellä hektistä lentokenttää. Nyt Slovakiassa on menty askel pidemmälle, kun siellä on lanseerattu munamallinen majoitusmuoto Ecocapsule.

ecocapsule26082015b

Nice Architects esitteli Ecocapsulen äskettäin slovakialaisilla Pioneers Festivaleilla, jossa kokonaan omavarainen majapaikka herätti runsaasti mielenkiintoa. Ecocapsule saa virtansa auringosta ja tuulesta, joten se voi tulla toimeen pitkiäkin aikoja ilman ulkoista sähkövirtaa.

Kahdeksan neliömetrin kapselissa on kokoontaittuva sänky, ruokapöytä, kylpyhuone, keittonurkkaus, varastotila ja kaksi ikkunaa. Majapaikka mahtuu asumaan kaksi ihmistä, ja sen voi omavaraisuuden ansiosta sijoittaa lähes minne tahansa. Se mahtuu tavalliseen konttiin, joten Ecocapsule on helppo siirtää paikasta toiseen.