Pahkasika tekee paluun – joukkorahoitus nousi hitiksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huumorilehti Pahkasika tekee odotetun paluun, kun lehdestä ilmestyy syksyllä uusi numero monen vuoden tauon jälkeen. Pahkasika julkaistaan nyt joukkorahoituksella, jonka kampanjaan on lähtenyt mukaan jo noin 1.800 henkilöä.

Lahjoittajien määrän perusteella Pahkasian keräys on joukkorahoituksia järjestävän Mesenaatti-sivuston toistaiseksi kaikkien aikojen suosituin kampanja. Eniten rahaa on kuitenkin kerännyt Suomen pelimuseo, jolla on jo noin 600 tukijaa. Pahkasian joukkorahoituskampanja jatkuu elokuun loppuun asti.

Tänään tulleiden tietojen mukaan uusi Pahkasika on jo lähes painovalmis, joten huumorialbumi ilmestyy lokakuussa. Pahkasika perustettiin vuonna 1975, joten lehti täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Pahkasika 40 vuotta – sarjakuvanäyttely on esillä elokuun loppuun saakka Helsingin Punavuoressa Rööperin taidesalongissa.