Alipainoinen ruotsalaismalli järkyttyi: ”Takapuoleni on alalle liian suuri”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kauneusihanteet ovat muuttumassa jatkuvasti terveellisempään suuntaan, mutta silti muotialalla laihuutta ihannoidaan edelleen. Vaatesuunnittelijoiden tekemät mallikappaleet ovat usein pienintä mahdollista kokoa, jolloin mallinkin tulee olla pikkuriikkinen mahtuakseen vaatteisiin.

Erään ruotsalaismallin mielestä ala vaatii kuitenkin liikaa malleilta. Ruotsalainen malli Agnes Hedengård on julkaissut YouTube-kanavallaan videon, jossa hän esittelee bikineissään omaa vartaloaan. Hän on alipainoinen, mutta silti mallitoimistot kertovat, että hän on alalle aivan liian suuri. Hänen lantiotaan ja takapuoltaan on kommentoitu valtavan kokoisiksi, minkä vuoksi hän ei ole enää saanut hakemiaan töitä.

19-vuotias malli kertoo painoindeksinsä olevan 17,5, joka tekee hänestä selkeästi alipainoisen jo nyt. Onneksi nuorella naisella on itsetunto kohdallaan ja hän ymmärtää alan vaatimusten olevan kohtuuttomia, mutta moni muu tyttö voisi yrittää tässäkin tilanteessa vielä laihduttaa itseään alalle sopivaksi.