Mies salakuljetti krokotiilin lentokoneeseen – huonosti kävi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Australialaismies on tuomittu 3.600 euron sakkoihin krokotiilinpoikasen salakuljettamisesta. 35-vuotias Hervey Bay oli piilottanut pienen krokotiilin kenkäänsä lennon ajaksi. Darwinista Brisbaneen lentänyt mies jäi kiinni Brisbanen lentokentällä.

Viranomaiset löysivät krokotiilin ja veivät miehen kuulusteltavaksi. Brisbane Times -lehden mukaan mies oli ostanut krokotiilin darwinilaisesta eläinpuistosta 160 eurolla. Daily Mail -lehden mukaan ei ole tiedossa, onko mies saanut pitää erikoisen lemmikkinsä.

Australiassa krokotiilien kasvattamiselle täytyy olla erityislupa. Suolaisen veden krokotiilit kasvavat parhaimmillaan jopa seitsemän metrin pituisiksi ja painavat enimmillään 1000 kiloa. Mikäli miehellä ei ollut lupaa hankittuna, tietää salakuljetuksen paljastuminen Herveylle lisää ongelmia. Krokotiilin luvattomasta kasvattamisesta saattaa saada 225.000 euron suuruisen sakon tai 2 vuotta vankeutta, tapauksesta riippuen.