Uskomaton näky: Mies lauloi omassa aivoleikkauksessaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Laulaminen ei käy kaikille luonnostaan ja voi olla monille vaikeaa ilman häiritseviä tekijöitäkin. Nyt BBC News -uutisten kuvaamalla videolla nähdään, miten eräs mies laulaa samaan aikaan kun hän on leikkaussalissa operoitavana.

22-vuotias Reuben Hill oli leikkauksessa, jossa hänen aivoistaan poistettiin kasvain. Lääkärit halusivat tietää, miten lähellä he ovat aivoissa aluetta, joka ohjaa puhetta, minkä vuoksi he herättivät Hillin kesken leikkauksen. Hilliä pyydettiin laulamaan, mikä onnistuikin melko hyvin, minkä jälkeen kirurgit pääsivät jatkamaan operaatiotaan.

Imperial College -yliopistossa opiskeleva Hill on nyt Metro-lehden mukaan täysin toipunut leikkauksesta ja hänet on todettu terveeksi. Hilliä operoitiin Lontoossa Charing Cross Hospital -sairaalassa, jossa yliopiston kuorossa laulava Hill pääsi avaamaan äänihuuliaan myös kesken aivoleikkauksen.