Suomessa vain kaukainen haave: Amazon toimittaa alkoholia kotiovelle tunnissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pitipä asiaa hyvänä tai huonona, tulisi alkoholin kotiinkuljetus tuskin koskaan onnistumaan laillisesti Suomessa. Yhdysvalloissa tilanne on hieman toisenlainen. Nyt maailman suurimpiin verkkokauppoihin lukeutuva Amazon on ryhtymässä bileiden viralliseksi pelastajaksi.

Kirjojen myynnistä yleiseksi verkkokaupaksi laajentanut Amazon aloittaa Seattlessa palvelun, jonka luvataan toimittavan alkoholia kotiovelle tunnin sisällä tilauksesta. Toimituskuluja nopeasta palvelusta kertyy 7,99 dollarin verran, mutta kahden tunnin toimitukset suoritetaan ilmaiseksi.

Amazonin julkaiseman tiedotteen mukaan palvelu koskee niin oluita, viinejä kuin väkeviäkin alkoholijuomia. Amazon Primen suunnitelmissa on laajentaa alkoholin pikatoimitusta lähitulevaisuudessa myös muihin Yhdysvaltojen isompiin kaupunkeihin.

Aivan kaikkia Seattlessa järjestettäviä jatkobileitä Amazon ei voi valitettavasti pelastaa, sillä kotiinkuljetus onnistuu vain kello 08.00 – 24.00 välisenä aikana. Amazonin edustaja kuitenkin lupaa Buzzfeed-sivuston mukaan, että olut toimitetaan asiakkaille kylmänä.