Kilpikonnat parittelivat – äänet vailla vertaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Eläintarhoissa vierailevat pääsevät näkemään monia kauniita eläinlajeja, joita eivät muuten läheltä näkisi. Eläimet asuvat eläintarhoissa ja tekevät näin ollen ihmisten katseista huolimatta lähes kaikkea mitä ne muutoinkin tekisivät.

Luonnollisten puuhien joukkoon kuuluu myös parittelu, joka kiinnitti tällä kertaa pienen lapsen ja isän huomion. Isä oli lapsensa kanssa Hollannissa Amerfoortissa sijaitsevassa DierenPark-eläintarhassa vierailemassa. isä on kuvannut albadranjättiläiskilpikonnia, jotka olivat tosipuuhissa. Videolla nähdään kaksi vanhaa lajin edustajaa, joista uros pitää melko mielenkiintoista ääntä.

Albadranjättiläiskilpikonnien paritellessa päällä olevan uroksen ääntely kuulostaa juuri siltä, että se on todella iäkäs ja jaksaa juuri ja juuri suoriutua tästä vaativasta tehtävästä. Lapsella on ollut isälleen varmasti monia mielenkiintoisia kysymyksiä kysyttävänään tämän näkemisen jälkeen.