Kauppias paljasti myymälävarkaiden suosikit: ”Lähtevät nanosekunissa!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Myymälävaras syö pöydässäsi, todettiin takavuosien tietoiskussa. Ajat ovat sittemmin muuttuneet, mutta myymälävarkaat maksavat edelleen suomalaisille suuria summia vuosittain. Stara selvitti eräältä kauppiaalta myymälävarkaiden nykyiset suosikkituotteet.

Kauppias Satu Manner-Kallio paljasti mitä myymälävarkaat nykyisin varastavat. Eniten varastetut tuotteet tulevat tuskin kenellekään yllätyksenä.

– Ylivoimaisesti eniten yritetään viedä olutta. Se on ihan ykkönen. Sitten nikotiinivalmisteet, jotka ovat asiakkaiden saatavilla. Tupakat ovat aina piilossa. Välillä lähtee myös ruokaa, joka menee usein tarpeeseen, Manner-Kallio kertoi Staralle.

Varastetuimpien joukkoon on noussut viime vuosina myös melko odottamattomia tuotteita.

– Proteesien kiinnitysliimat ja -jauheet sekä tekohampaiden puhdistustabletit ovat yllättäneet. En tiedä miksi niitä varastetaan niin paljon. Onhan se tietenkin kalliimpaa kuin joku hammastahna, ja mummelit tarvitsevat niitä ilmeisesti aika paljon. Tyhjiä paketteja löytyy usein pitkin myymälää. Proteesijauheita vievät ovat ovelia, koska varkaita ei ole vielä saatu kiinni. Jostain hyllyjen välistä löytyy vain kuoria.

Toinen yllättävä suosikki liittyy suomalaisten suosimaan nautintoaineeseen.

– Pikakahvit, eli murukahvit. Ne lähteävät saman tien. Jos ne laitetaan kahvihyllyyn, niin ne lähtevät nanosekunnissa. Meidän oli pakko siirtää ne kassalle. Tilasin sitä enemmän ja seuraavana päivänä huomasin, että kaikki oli myyty ja joudun tilaamaan lisää tavaraa. Sitten katsoin saldoja, niin yhtään ei oltu myyty. Sama toistui, jolloin siirrettiin ne kassalle. Ilmeisesti niitä on helppo jälleenmyydä. Sama juttu on myös lisäravinteiden ja sellaisten kanssa, Manner-Kallio kertoi.

Vaikka suosikkituotteet ovat vaihtuneet, niin työtavat eivät ole kokeneet kovin suuria mullistuksia vuosikymmenten saatossa.

– Eniten varastetaan työntämällä oluttölkkejä hihaan. Naiset työntävät tuotteita paidan kauluksesta sisään, kun paita on housuissa. Kerran käytettiin hieman mielikuvitusta, kun yhdet sankarit päättelivät hienosti, että eivät voi mennä kassan ohi juoksukaljojen kanssa. Toinen kaveri jäi siihen sisääntuloportille ja toinen haki keissin olutta. Sit sisällä ollut ojensi keissin kaverille ja talsi itse kassan ohi. Ei onnistunut silläkään kerralla.