Näin saat kissasi pudottamaan painoaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Eläinten ylipaino johtuu poikkeuksetta niiden omistajista ja siitä, mitä ja paljonko ihmiset ovat lemmikkejään ruokkineet. Eläimet kärsivät ylipainosta yleensä tulemalla laiskemmiksi ja saamalla erilaisia sairauksia.

Eläimet voivat myös masentua, kun ne eivät pystykään pahimmassa tapauksessa enää ulkoilemaan tai leikkimään niin kuin ennen. The Dodo on julkaissut YouTube-kanavallaan hauskan videon siitä, miten lihavan kissan saa liikkeelle ja miten sitä voi kuntouttaa. Videolla näytetään erilaisia liikuntamuotoja, joista pyöreäkin kissa jaksaa innostua ja muistutetaan, että myös palkitseminen on avainasemassa.

Videolla kissat laitetaan uimaan ja kulkemaan portaita pitkin, minkä lisäksi niitä härnätään valon avulla. Eräs kissa treenaa myös keskivartaloaan tehokkaasti omistajansa avulla. Isokokoinen kissa voi olla kaikessa kömpelyydessään hellyttävä näky, mutta toivottavasti vain harva joutuu miettimään lemmikkinsä laihduttamista.