Syyrialaisen isän lohduttomat kuvat nettiin – ällistyttävä seuraus!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sotiin liittyviin uutisiin erikoistuneen Conflict News -sivuston perustaja Gissur Simonarson jakoi viime viikolla Twitterissä koskettavia kuvia syyrialaisesta perheenisästä. Otoksissa nukkuvaa tytärtään sylissä pitelevä mies yritti kaupitella kyniä Beirutin kaduilla ansaitaakseen rahaa.

Kuvat levisivät nopeasti sosiaalisessa mediassa, ja pian verkon käyttäjät päättivät rientää miehen apuun. Perheenisän henkilöllisyys paljastui palestinalais-syyrialaiseksi pakolaiseksi, Abdul Haleem al-Kaderiksi. Gissur Simonarson aloitti joukkorahoituskampanjan kerätäkseen miehelle rahaa.

Buzzfeed News -sivuston haastattelun mukaan Abdul pakeni Syyriasta Egyptiin neljä vuotta sitten. Hänen vaimonsa halusi palata kotimaahan, mutta Abdul kieltäytyi. Miehen työpaikkana Syyriassa toiminut suklaatehdas oli suljettu, eikä hänellä olisi ollut maassa lainkaan työpaikkaa. Abdulin vaimo jätti hänet taakseen.

Gissor Simonarsonin alkuperäinen tarkoitus oli kerätä Abdul Haleem al-Kaderille 5.000 dollaria, mutta rahaa on kertynyt jo yli 166.000 dollaria. Huffington Post -lehden mukaan Abdul suunnittelee käyttävänsä rahat Eurooppaan muuttamiseen lastensa kanssa. Mikäli suunnitelma ei onnistu, hän aikoo avata suklaakaupan Libanoniin.