Tosielämän Pelle Pelottoman huikea projekti – kotitekoinen helikopteri!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

UAV-kopterit ja muut miehittämättömät lentolaitteet ovat yksi tämän hetken kuumimmista puheenaiheista teknologian kentällä. Nyt verkossa hämmästystä herättää kuitenkin miehitetty, kotitekoinen lentoalus – eräänlainen tee-se-itse -helikopteri.

Youtube-käyttäjä Gasturbine101:n tuoreella videolla esitellään The Swarm Manned Aerial Vehicle -nimihirviön saanutta laitetta. Yhdelle henkilölle suunniteltu lentolaite koostuu muun muassa metalliputkista, puutarhatuolista ja yhteensä 54 propellista.

Videon kuvauksen mukaan laitte pystyy nostamaan ilmaan painoa noin 163 kilon edestä. Kovin korkealle se ei tosin vaikuta videolla pääsevän, eikä itsetekoista helikopteria voi ainakaan kuvailla järin turvallisen näköiseksi.