Myrsky riehui Ibizalla – turistit pakenivat tornadoja

Viihdeuutiset · Annika Kela

Välimerellä riehunut myrsky on saanut Baleaarien saarien asukkaat ja lomailijat kauhusta kankeiksi. Ibizaa ja Formenteraa koetellut myrsky sai pelottavia piirteitä, kun merelle alkoi muodostua suuria vesipatsaita.

Tornadoja nähtiin myös saarten päällä. Netissä on äskettäin julkaistu videoita kovasta myrskystä. Kovat tuulet, voimakas sade ja salamointi koettelivat saaria toden teolla. Mirror-lehden mukaan tuhoilta ei vältytty, sillä myrksy kaatoi puita ja tiekylttejä.

Tuulen mukana lentäneet tavarat vaurioittivat autoja ja rakennuksia. Myrskyn riehuessa myös sähkökatkokset piinasivat saarella olleita. Ibizan lentokenttä jouduttiin sulkemaan kahdeksi tunniksi tulvivan veden vuoksi. Silminnäkijöiden mukaan näky oli kuin katastrofielokuvasta.

Myrskyn laannuttua ihmiset tekivät yhteistyötä siivotakseen asuinalueet ja kadut roskista. Asukkaat palasivat takaisin arkeensa ja etenkin Ibizalla juhlat jatkuivat taas entiseen malliinsa. Saaren lomailijoilla ja asukkailla oli onnea, sillä ainakaan tiedettävästi kukaan ei menehtynyt tai loukkaantunut vakavasti myrskyssä.