Nämä määrät kahvia, alkoholia, vettä ja suklaata tappavat

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kohtuus kaikessa -sanonta pätee todella monien asioiden kohdalla varsinkin silloin, kun puhutaan ruoasta. Harva tavallinen raaka-aine on ihmiselle hengenvaarallinen, mutta liikaa käytettynä moni yllättäväkin asia voi viedä ihmiseltä hengen.

AsapSCIENCE julkaisi YouTube-kanavallaan videon määristä, jotka ovat ihmiselle tappavia. Ihmiset osaavat varoa myrkkyjä ja vaarallisia aineita, mutta harva tietää, että esimerkiksi 70 kupillista kahvia riittää viemään 70-kiloiselta ihmiseltä hengen.

Onneksi kukaan ei luultavasti halua vapaaehtoisesti nauttia 70 kupillista kahvia yhdeltä istumalta, mutta tieto tappavasta määrästä on silti hämmentävä. Myös kuusi litraa vettä riittää ääritapauksissa tappamaan ihmisen turvottamalla aivoja.

Kirsikoiden kivien nielaiseminen vahingossa ei ole vaarallista, mutta pureskeleminen sen sijaan on. Kahdessa kivessä on jo niin suuri määrä syanidia, että pureskeltuna kirsikan kivet saattavat tappaa, koska ihminen ei enää pysty ottamaan tai hyödyntämään happea.

Suklaan syöminen on lemmikeille hengenvaarallista, mutta samat myrkyt voivat kaataa myös ihmisen. Tappavan määrän syömiseen pitäisi nauttia kuitenkin noin 85 levyllistä suklaata, mikä on niin valtava määrä, että sitä harva ainakaan vahingossa ylittää.