Robotilta karmaiseva ennustus ihmiskunnalle

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltalainen PBS-kanava teki taannoin haastattelun robotin kanssa. Netissä julkaistu video on lähtenyt hiljattain kiertämään sosiaalisessa mediassa sen mielenkiintoisen sisällön takia. Robotti antoi haastattelussa synkän ennusteen ihmiskunnan tulevaisuudesta.

Metro-lehden mukaan toimittaja tiedusteli robotilta kuinka ihmisten käy, jos tekoälyiset robotit ottavat vallan. Robotti kertoi toimittajalle, että hän olisi turvassa, koska hän on robotin ystävä.

Robotti selvensi, että ihmisistä pidettäisiin huolta keräämällä heidät eräänlaisiin eläintarhoihin. Robotit voisivat tulevaisuudessa vierailla ihmisten luona tarhoissa, joissa yksilöitä hoidetaan kuten eläimiä nykypäivänä.

Robotin karmiva vastaus on saanut monen katsojan niskavillat nousemaan pystyyn. Haastateltava robotti on ohjelmoitu muistuttamaan tieteiskirjailija Philip K. Dickiä. Robotin kehittäjät kertoivat, että osa sen vastauksista oli ohjelmoitu mukailemaan sitä, mitä kirjailija vastaisi kysymyksiin.

Osa robotin vastauksista oli myös Internetistä etsittyjä. Kehittäjät kertoivat, että robotti vastasi osaan kysymyksistä itse hakemansa tiedon perusteella. Skenaario ihmiskunnan tulevaisuudesta kuulosti siltä, kuin se olisi tieteiskauhuelokuvasta.