Isäntä ihmetteli pennun karkailua – kunnes asensi videokameran

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet koiranomistajat rajaavat lemmikkiensä oleskelualueen lähtiessään ulos asunnosta. Tila voidaan rajata sen vuoksi, että koira ei tekisi tuhoa irtaimistolle tai satuttaisi vahingossa itseään. Pennun ollessa kyseessä myös sisälle tehdyt tarpeet on helpompi kerätä ja siivota pieneltä alueelta pois.

Eräs corgin omistaja rajasi aidalla 11-viikkoisen pennun alueen aina keittiöön, kun hän lähti itse asioilleen. Miehen tullessa kotiin koira tallusteli kotona kuitenkin aina vapaana. Mies halusi tietää, miten pieni pentu ehtii lyhyenkin ajan sisällä pääsemään aidan takaa pois, ja asensi eräänä päivänä videokameran seuraamaan pennun tekosia.

Heti miehen poistuttua pentu alkaa haukkumaan portille ja aloittaa pakoprojektinsa vauhdikkaasti. Sinnikäs pentuu repii porttia voimakkaasti, ja saa sen lopulta alas. Kiivettyään portin yli toiselle puolelle pentu vielä haukahtaa hauskasti aidalle aivan kuin se haluaisi näyttää sille kaapin paikan. Lujatahtoisella pennulla meni koko suoritukseen aikaa vain noin kaksi ja puoli minuuttia, mikä on takuulla yllättänyt omistajankin.