MTV: Rakastettu näyttelijä Simo Salminen on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista näyttelijöistä, Uuno Turhapuro -elokuvien tähti Simo Salminen on kuollut. Myös uimahyppääjänä taiteilijanimellä Liukas Lätkä suomalaisia hauskuttanut näyttelijä oli kuollessaan 82-vuotias.

Suru-uutisesta ensimmäisenä kertoneen MTV Uutisten mukaan Salminen menehtyi pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana eilen keskiviikkona Salossa.

Salminen aloitti pitkän ja menestyksekkään uransa vuonna 1960 elokuvassa Molskis, sanoi Eemeli, molskis!, mutta varsinaisen läpimurtonsa hän teki Spede Pasasen löydettyä hänet juontamaan pellehyppykilpailuja televisioon vielä samana vuonna. Ensimmäisessä Spede-elokuvassaan, X-Paroni, Salminen oli mukana vuonna 1964. Hänen rakastetuin roolinsa oli kuitenkin Uuno Turhapuro -elokuvista tuttu roolihahmo Sörsselssön.