Yepzon-paikantimet ekaluokkalaisille Nokialla

Digi Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Stara.fi

Pirkanmaalainen teknologiayritys Yepzon Oy on lahjoittanut kaikille Nokia-Viholan koulun ensimmäisen luokan oppilaille valmistamansa GPS-paikantimet. Laitteella perheiden vanhemmat voivat tarvittaessa selvittää nopeasti jälkikasvun sijainnin, jos lapsi ei esimerkiksi saavu kotiin sovittuun aikaan.

Lahjoituksen myötä Yepzon haluaa tehdä opinahjonsa aloittaneiden koulutaipaleesta entistäkin turvallisemman.

– Koulussamme turvallisuusasioihin on kiinnitetty erityishuomiota monin tavoin. Tällainen turvallisuutta lisäävä lahjoitus on meille iloinen yllätys, ja otamme sen kiitollisuudella vastaan. Jokainen perhe voi itse päättää, miten tulevat Yepzonia käyttämään. Tämä on yksi hieno esimerkki yritysten ja oppilaitosten yhteistyöstä, rehtori Jaana Rautniemi totesi.

Paikallislehti Nokian Uutiset julkaisi maanantaina artikkelin, jossa kerrottiin kolmen mieshenkilön houkutelleen koulun lähistöllä pyöräillyttä alakouluikäistä auton kyytiin.

– Tällaista ei pitäisi tapahtua missään päin maailmaa. Valitettavan usein saamme kuitenkin vastaavanlaisia uutisia lukea. Haluamme tehdä ennaltaehkäisevää työtä lisäämällä yleistä tietoisuutta apuvälineistä, joiden avulla voi helposti paikantaa ja seurata läheisensä liikkeitä aina, kun siihen on tarvetta, kertoo Yepzonin toimitusjohtaja Otto Linna.

Yepzon-paikannin on suunniteltu erityisesti lapsiperheitä ajatellen, mutta sillä on paljon kysyntää myös ikääntyneiden, muistisairaiden ja erityis- ja autistiperheiden keskuudessa sekä monissa eri harrastussegmenteissä. Yepzonin käyttökokemukset ja pilottihankkeet maailmanlaajuisesti ovat olleet onnistuneita ja tuotteen asiakastyytyväisyys on korkea.

– Vaikka Yepzon on alun perin tarkoitettu henkilöpaikannukseen, se on myös oiva arjen lisäturva muihinkin käyttökohteisiin, kuten lemmikkien ja omaisuuden, ajoneuvojen tai vaikkapa matkalaukkujen paikantamiseen. Erityiskiitosta käyttäjien keskuudessa on sadellut laitteen helppokäyttöisyydestä ja siitä mielenrauhasta, jonka laite tuo käyttäjiensä arkeen, Linna lisää.

Yepzon Oy:n ensimmäinen tuote Yepzon-paikannin lanseerattiin joulukuussa 2014. Yepzon-paikannin on myynnissä EU:n alueella sekä Yhdysvalloissa.