Suomalainen stand-up -tähti naurattaa nyt myös Spotifyssä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen stand up -koomikko Tomi Haustola on julkaissut Spotifyssa uusimman esityksensä Maisemareittiä. Tätä ei ole kukaan suomalainen koomikko aikaisemmin tehnyt.

– Halusin viedä suomalaista stand upia moderneihin jakelukanaviin. Ajatus Spotify-julkaisuun tuli yleisöltä. Moni kysyi minulta, voiko esitykseni kuulla Spotifyssä. Nyt sen voi, Tomi Haustola kertoo.

Yhdysvalloissa stand up -äänitallenteiden julkaisulla on pitkät perinteet jo vinyyliajoilta. Spotifyn ansiosta uusia ja vanhoja stand up -keikkatallenteita pystyy nykyään kuuntelemaan ilmaiseksi netissä.

Suomessa ei ole ollut stand up -audioperinnettä, lukuunottamatta Riku Suokkaan vuonna 2003 julkaisemaa live-CD:tä. Haustola toivoo, että ensimmäinen Spotify-julkaisu innostaisi muitakin suomalaisia koomikoita julkaisemaan laadukasta, hyvin tuotettua materiaalia uusien julkaisukanavien kautta.

Tomi Haustola on 33-vuotias stand up -koomikko. Hän aloitti uransa vuonna 2009 ja on tehnyt yli tuhat keikkaa ympäri Suomea. Haustola on YLE Naurun Tasapainon 2014 -finalisti ja YLE Noin Viikon Uutiset -ajankohtaissatiirin käsikirjoittaja. Hän on toiminut yleisölämmittelijänä muun muassa televisio-ohjelmissa Tähdet tähdet, Hyvät ja huonot uutiset sekä Dancing on Ice.