Pyöräilijä ulosti metsään – tuloksena valtava maastopalo

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltain Idahossa riehuneen maastopalon aiheuttaja on löytynyt. Alueella pyöräillyt mies oli vahingossa sytyttänyt metsän palamaan vessataukonsa yhteydessä. Mies oli ulostanut pusikkoon ja sen jälkeen hän oli sytyttänyt vessapaperinyytin tuleen.

Sen sijaan, että tuli olisi tuhonnut vain miehen jätökset, tuhosi tulipalo lähes 30 hehtaarin edestä metsää. Kuivuudesta kärsinyt metsäalue roihahti hallitsemattomasti tuleen hetkessä ja tulipalon sammuttamiseksi pelastuslaitos joutui turvautumaan neljään suureen sammutuslentokoneeseen ja kolmeen helikopteriin.

Pyöräilijän ajattelemattomuus on hämmästyttänyt monia. Viranomaisten mukaan pyöräilijän vessareissu tuli kalliiksi, sillä sakon arvellaan olevan jopa 68.000 euron suuruinen.