Mateori räjähti Bangkokin taivaalla – kojelautakamera tallensi valoilmiön

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Taivaalla nähdään välillä erikoisia valoilmiöitä, joita ei pystytä kunnolla selittämään. Eilen Thaimaassa Bangkokin taivaalla nähtiin avaruudesta singonnut meteori, joka räjähti Maan näyttävästi ilmakehässä.

Taivaalta syöksyvä tulipallo räjähti matkalla maahan, minkä vuoksi se määriteltiin meteoriksi. YouTube-video, jossa tulipallo näkyy todella selvästi, on kuvattu Thaimaassa Northaburin alueella, joka on vain noin 20 kilometrin päässä Bangkokin Don Mueangin lentokentältä.

Astronomit arvioivat näyn olleen tarkemmin sanottuna bolidi. Se on meteori, joka syttyy palamaan läpäistessään ilmakehän. Meteori ei ilmeisesti osunut maahan lainkaan, vaan ehti palaa loppuun ja hajoamaan pudotuksen aikana.