Huumesienet paransivat naisen masennuksen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hallusinaatioita aiheuttavia ja psyykkeeseen vaikuttavia sieniä on aiemmin käytetty huumeena, mutta niiden terveydellisiä vaikutuksia on tutkittu toistaiseksi melko vähän. Nyt eräs nainen väittää, että joka-aamuinen annos huumesientä on parantanut hänen masennuksensa.

35-vuotias Sue kärsi masennuksesta, kunnes hän alkoi syömään huumesieniä. Hän jauhoi sieniä joka aamu teelusikallisen, ja kertoi tunteneensa annoksen nauttimisen jälkeen välittömästi, miten hänen mielialansa alkoi kohenemaan. Sue oli aluksi kokeillut ystävältään saamia huumesieniä parin päivän ajan, jolloin huomasi negatiivisten ajatusten loppuneen kuin seinään.

Sue kertoi Vice-lehdelle, että hän tuntee olonsa tällä hetkellä energisemmäksi kuin koskaan aikaisemmin. Tutkijat ovat huomanneet, että pieni annos huumesieniä tai LSD-huumetta aamuisin nautittuna voi auttaa ihmistä keskittymään töissä ja suoriutumaan urheilulajeissa paremmin. James Fadiman -nimisen lääkärin mukaan pienet annokset eivät aiheuta hallusinaatioita vaan tarjoavat energiaa sen sijaan.