10 lääketieteen myyttiä murrettiin – uskotko vielä näihin?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tietyt tapahtumat toistuvat monissa elokuvissa, minkä vuoksi katsoja välillä saattaa luulla niiden pitävän tosielämässäkin paikkaansa. YouTube-videolla nähdään kymmenen yleisintä ihmiseen liittyvää myyttiä, joista osan ihmiset ovat uskoneet elokuvia katsomalla.

Monissa elokuvissa ihminen pelastetaan viime hetkellä varmasta kuolemasta pistämällä adrenaliinipiikki suoraan henkilön sydämeen. Oikeasti piikki tulisi pistää käden kautta suoneen, josta lääkeaine saavuttaa sydämen minuutin kuluessa. Suoraan sydämeen pistäminen takaa varman kuoleman aiheuttaen verenvuodon ja mahdollisesti puhkaisten myös keuhkot.

Älyyn ja nerokkaaseen päähenkilöön liittyvissä elokuvissa henkilön superkykyä perustellaan sillä, että muut ihmiset käyttävät vain noin kymmenen prosenttia aivokapasiteetistaan. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä ihminen käyttää lähes jokaisessa pienessäkin toiminnossa aivojaan niin, että jokainen alue aktivoituu.

Videolla rikotaan myytti myös iltasyömisen lihottamisesta, vitamiinien tarpeellisuudesta ja siitä, lähteekö krapula oikeasti loiventavalla alkoholijuomalla seuraavana päivänä.