Ällistyttävä laihdutuskeino: ”Auringon tuijottaminen pudottaa painoa”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Uusi laihdutuskeino kasvattaa suosiotaan Hongkongissa. Laihdutusvillityksen mukaan painoaan voi pudottaa tuijottamalla aurinkoa. Yksi laihduttajien suosiossa oleva ranta sijaitsee Sam Kassa, joka täyttyy laihdutuskuurilla olevista ihmisistä auringonlaskun aikaan.

Coconuts Hong Kong -lehden mukaan laihduttajat uskovat, että auringonvaloa nauttimalla paino putoaa tehokkaasti. Villityksen taustalla on uskomus, jonka mukaan ruoan voi korvata auringonvalosta saatavalla energialla. Laihdutuskeino on ollut suosittu erityisesti naisten keskuudessa.

Monet ovat pudottaneet painoa aurinkoa tuijottamalla, sillä auringosta saatava energia korvaa ruoasta saadun energian. Aurinkodieetti on asiantuntijoiden mukaan vaarallinen, sillä laihdutuskeinoon liittyvien uskomusten mukaan ihminen voi halutessaan selviytyä pelkällä aurinkoenergialla. Jotkut laihduttajista ovatkin suunnitelleet luopuvansa ruoasta kokonaan, kun harjoittelun myötä elimistö on tottunut hyödyntämään auringon säteistä saatavaa energiaa.