Japanilaismies ”vammautti” robotin – poliisi pidätti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanissa lanseerattiin taannoin kaupallinen Pepper-robotti. Kone tunnistaa ihmisten tunteita, ja reagoin niiden mukaan. Pepper voi esimerkiksi kertoa vitsejä, mikäli se havaitsee ihmisen olevan alla päin. Iloisen näköinen ja ystävällinen robotti ei ilmeisesti ole kaikkien mieleen.

Humalainen mies pidätettiin sunnuntaina 6. syyskuuta Japanin Yokohamassa ”pahoinpideltyään” Pepperin paikallisessa kännykkäliikkeessä. 60-vuotias mies raivostui kaupan myyjälle, ja suutuspäissään potkaisi paikalla ollutta robottia.

Väkivallan kohteeksi joutunut Pepper on välikohtauksen jälkeen liikkunut hitaammin, ja sen virtapiirien pelätään menneen epäkuntoon. Japan Times -lehden mukaan humalainen mies pidätettiin kaupan omaisuuden tuhoamisesta. Pepper-robottien myyntihinta on 198.000 jeniä, eli noin 1.500 euroa.