Koiranulkoiluttaja löysi rannalta valaan eritettä – arvo 9 600 euroa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Koiranulkoiluttaja on löytänyt rannalta kallisarvoisen aarteen Angelseyssa, Pohjois-Walesissa. Rannalle oli nimittäin huuhtoutunut suuri kimpale valaan eritettä, joka tunnetaan myös ambrana. Koiranomistaja arveli, että löydöllä voisi olla suurtakin arvoa.

Metro-lehden mukaan löytäjän aavistus osui oikeaan, sillä asiantuntijat uskovat kimpaleen arvon liikkuvan 9.600 euron paikkeilla. Keräilijät ja tieteilijät ovat kiinnostuneita ambrasta, joten löytäjä on päättänyt myydä aarteensa huutokaupassa.

Koiranulkoiluttaja kertoi, että hänen on vaikea uskoa hyvää tuuriaan, sillä hän löysi kimpaleen vahingossa. Löytäjä oli ottanut kimpaleen rannalta mukaansa, sillä kokonsa ja koostumuksensa puolesta se oli liian kevyt ollakseen kivi tai koralli. Saippuamainen köntti paljastui kaskelotin eritteeksi. Erikoinen löytö rikastuttaa koiranulkoiluttajaa tuhansilla euroilla.