MDMA-bilehuumeella karmaiseva seuraus: ”Tämän pieni pilleri aiheutti”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monilla huumeista muunnetuilla versioilla, niin sanotuilla bilehuumeilla, on nähty olevan todella kauaskantoisia vaikutuksia niitä käyttäneiden elämään. 16-vuotiaan Amy Thompsonin elämä muuttui kertaheitolla ottaessaan kotibileissä yhden hänelle tarjotun MDMA-pillerin.

Glasgowssa asuva 16-vuotias Thompson joutui Mirror-lehden mukaan kolmen muun tytön kanssa sairaalaan sen jälkeen, kun he olivat ottaneet heille tarjotut pillerit. Muut pääsivät sairaalasta kotiin vähäisin seurauksin, mutta Thompson vaipui koomaan ja häntä pidettiin kuukauden ajan elossa koneiden avulla.

Thompson sai huumeen vuoksi aivovaurion ja hän joutui pyörätuoliin, koska hänen lihaksensa eivät toimineet enää kuten aiemmin. Thompsonin puhe on myös hidastunut ja hänen kasvojensa lihasten hallitsemattomuus on muuttanut myös tytön ulkonäköä radikaalisti.

Thompson jakoi omalla Facebook-sivustollaan videon, jossa hän istuu pyörätuolissa ja kiittää kaikkia ystäviään heidän antamastaan tuesta. Hän halusi videon avulla näyttää kaikille, kuinka paljon yksi pilleri voi vaikuttaa koko elämään, ja olla varoittavana esimerkkinä muille nuorille.