Pakolaisia potkinut kuvaaja sai välittömästi potkut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Unkarissa on parhaillaan suuri määrä journalisteja seuraamassa pakolaisten tulvaa rajan yli Eurooppaan. Eilen verkkomedioissa ja sosiaalisessa mediassa levisi järkyttävä video, jossa puolalainen naiskuvaaja potki juoksevia pakolaisia, joiden joukossa muun muassa lapsi ja lasta kantanut vanhus.

Asiasta uutisoineen Budapestbeacon-verkkolehden mukaan videon nainen on televisiokuvaaja Petra László. Eilen naisen työnantaja, oikeistolaista Jobbik-puoluetta lähellä oleva nettitelevisioyhtiö N1TV ilmoitti antaneensa kuvaajalle potkut välittömästi saatuaan tietää videosta.

– N1TV:n työntekijä käyttäytyi tänään huonosti Röszken leirin rekisteröintipisteellä. Tuollaista käyttäytymistä emme voi hyväksyä. Kuvaajan työsuhde on tänään purettu välittömästi. Tapaus on meidän osaltamme loppuunkäsitelty, päätoimittaja Szabolcs Kisber kertoi yhtiön tiedotteessa.