WTC-iskun pelastuskoira sai elämänsä syntymäpäiväjuhlat

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

9/11 -terrori-iskusta tulee tänään kuluneeksi 14 vuotta. Amerikassa WTC-vuosipäivänä muistetaan iskussa menehtyneitä poliiseja, palomiehiä ja ensihoitajia. Tänä vuonna yksi ryhmä halusi kuitenkin juhlia terrori-iskusta selvinneitä.

Heitä pelastamassa oli myös syntymäpäiviään viettävä pelastuskoira Bretagne-niminen pelastuskoiran, jonka 16-vuotisjuhlia vietettiin nyt New Yorkissa näyttävästi.

Bretagne toimii omistajansa Denise Corlissin kanssa Texas Task Force 1 -pelastusryhmässä ja oli yksi sadoista pelastuskoirista, jotka hälytettiin paikalle terrori-iskun jälkeen etsimään World Trade Centerin raunioista selvinneitä. Nyt Corliss lennätettiin kaupunkiin Bretagnen kanssa hieman iloisemmissa merkeissä, sillä New York halusi muistaa komeita vuosia täyttävän sankarikoiran syntymäpäivää.

Bretagne täytti komeat 16 vuotta ja on ainut terrori-iskussa työskennellyt pelastuskoira, joka on vielä elossa. Bretagne näyttää vielä todella terveeltä ja reippaalta ikäisekseen, ja toivottavasti tällä sankarilla onkin vielä monia hyviä vuosia edessään Corlissin kanssa. Koira nautti päivästään New Yorkissa täysin siemauksin saadessaan upeita lahjoja, maittavia herkkuja ja paljon rapsutuksia kiitollisilta ohikulkijoilta New Yorkin kaduilla.