Kilpikonnatko hitaita? Katso ensin tämä ME-suoritus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kilpikonnat tunnetaan niiden verkkaisesta vauhdista, mutta yksi lajin edustajista on noussut otsikoihin nopeutensa ansiosta. Vikkeläjalkainen, Iso-Britanniassa asuva Bertie on ehtinyt saada mediassa jopa lempinimen ”Kilpikonnien Usain Bolt”.

Bertie pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan rikottuaan vuosikymmeniä vanhan kilpikonnien aikaisemman nopeusennätyksen. Guinnessin asiantuntijat todistivat Marco ja Janine Calzinin omistama lemmikkieläimen juoksevan hurjaa 0,28 metrin sekuntinopeutta.

Maakilpikonnien aikaisempaa nopeusennätystä piteli Charlie-niminen matelija. Marco Calzin kertoo ennätysten kirjan verkkosivuilla Bertien nauttivan saavutuksestaan tyttöystävänsä Shellyn kanssa luksusaitauksensa sisällä, Guinnessin sertifikaatin roikkuessa seinällä.