Ulostetta vai hämähäkki? Sekaannus vie hyönteisen hengen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Eläimillä on upeita saalistustyylejä, joista moni perustuu siihen, että saalistaja naamioituu huomaamattomaksi tai uhriaan houkuttelevan näköiseksi. Eräs hämähäkkilaji ei ole kiinnostunut näyttävästä ulkonäöstään vaan naamioituu rumaksi ulosteläjäksi.

Rapuhämähäkki viettää päivät pitkät istuskellen kasvien lehdillä ja esittäen linnunkakkaa. Linnunkakalta näyttävä ulkonäkö houkuttelee paikalle kärpäsiä ja muita pikkuhyönteisiä, minkä vuoksi hämähäkin ei tarvitse tehdä juuri elettäkään saadakseen päivällisensä.

Tutkija Joseph K.H. Koh kommentoi Singaporen Lee Kong Chian Natural History Museum -museosta hämähäkin ulkonäölle löytyvän kaksi eri merkitystä. Ulosteeksi muuttuminen houkuttelee paikalle päivällisen, minkä lisäksi se myös karkottaa hämähäkin viholliset. Linnut harvemmin lähestyvät ruokaa etsiessään mitään, mikä näyttää niiden omalta ulosteelta.