Video kummastuttaa – esihistoriallinen lentolisko huijausta vai totta?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Idahossa sijaitsevassa Boisen kaupungissa tapahtuu kummia. Paikalliset asukkaat ovat tehneet havaintoja taivaalla lentävästä hahmosta, jonka on kerrottu muistuttavan muinaisaikojen lentoliskoa. Otusta kuvaava video on sittemmin päätynyt Youtubeen.

Videolla eläin liitää puiden latvojen yläpuolella kuvaajan hämmästellessä näkyä. Sosiaalisessa mediassa on jo ehditty tarjota lukuisia teorioita videolla esiintyvästä olennosta ja sen todenperäisyydestä. Jotkut uskovat kyseessä olevan aito esihistoriallinen eläin, toiset taas epäilevät kyseessä olevan esimerkiksi lepakko tai kauko-ohjattava lelu.

Idahon luonnontieteellisen museon johtaja ja paleontologi Leif Tapanila pitää videota viihdyttävänä, eikä ole yllättynyt siitä, että hirviöt ja dinosaurukset ruokkivat ihmisten mielikuvitusta. Hän on kuitenkin varma, että kyseessä on tekaistu video.

– Tämä video sai minut nauramaan, Tapanila kuvailee Idaho State Journal -lehdelle.

– Lentoliskot hävisivät maailmasta yli 65 miljoonaa vuotta sitten. Ei ole minkäänlaisia todisteita siitä, että niitä olisi jäänyt henkiin muinaisilta ajoilta, mies jatkaa.