Perheenisä yritti ostaa siideriä Prismassa – Sääntö-Suomi iski kassalla!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime aikoina suomalaiset ovat saaneet huomata kerta toisensa jälkeen, että Suomessa on valtava määrä uskomattomia sääntöjä, määräyksiä ja kieltoja. Eilen eräs Stara lukija joutui erikoiseen tilanteeseen ollessaan ruokaostoksilla Helsingin Kannelmäen Prismassa.

Perheenisä oli lähtenyt kauppareissulle kahden yläasteikäisen lapsensa kanssa, ja nuoret olivat tietenkin hänen seurassaan myös kassalla. Lauantai-iltana iltakuuden aikoihin isä päätti ostaa ruokien lisäksi myös kuusi siideriä nautittavaksi saunomisen yhteydessä.

Arviolta 20-vuotias kassaneiti kiinnitti erityishuomiota siidereihin sekä isän mukana olleisiin 13-vuotiaaseen tyttöön ja 15-vuotiaaseen poikaan. Yhdistelmä ei ollut hänen mieleensä, joten kassaneiti pyysi nähdä lasten henkilöpaperit. Perheenisä luuli ensin olevansa Possen tai vastaavan ohjelman piilokamerassa, mutta pian selvisi, että kassaneiti olikin tosissaan.

– Hän ilmoitti ja vaikutti olevansa ehdottoman tosissaan. Hän sanoi, että tälläiset ohjeet hän on saanut. Eihän hän voi tietää kenelle juomat ovat menossa. Takanani seisova jono vaikutti yhtä huvittuneelta kuin minäkin ainakin ensimmäisen viiden minuutin kohdalla, perheenisä kertoi Staralle.

Huomattuaan kassaneidin olevan tosissaan isä tiedusteli tältä minkä ikäisiä lapsia saa olla kaupassa mukana, jos vanhemmat ostavat alkoholijuomia.

– Ei kai voi olla niin että yksittäinen myyjä mielivaltaisesti päättää ikärajan, jonka jälkeen lapset ovat liian vanhoja alle 18-vuotiaita? Myyjä ei osannut vastata mitään tiettyä sääntöä tai rajaa, joten pyysin häntä soittamaan esimiehelleen asian selvittämiseksi, isä jatkoi.

15 minuutin odottamisen jälkeen esimies saapui paikalle ja kertoi, että siiderit voidaan myydä, koska kyseessä oli selvästi perhe. Esimies kuitenkin myönsi samalla, että tässä asiassa ohjeistus on tulkinnanvarainen ja vaatii pelisilmää. Perheenisä ohjeisti kieli poskessa, että jatkossa saunajuomia ostaessa kannattaa jättää lapset autoon odottamaan.