Siviilipoliisi hyökkäsi tennistähden kimppuun – isku tallentui videolle

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Yhdysvalloissa tilanne siviilien ja poliisien välillä on viime vuosina tulehtunut pahasti, kun viranomaiset tappavat vuosittain satoja ihmisiä, joista merkittävä osa aseettomia. Nyt poliisin väkivallan uhriksi on joutunut täysin yllättäen myös entinen tennistähti James Blake, joka selvisi onneksi hengissä.

Wall Street Journal on julkaissut verkossa hotellin valvontakameran kuvaaman videon, jossa isku nähdään kokonaisuudessaan. Blake seisoskelee hotellinsa pääoven vierustalla kaikessa rauhassa, kun täysin yllättäen kadulta hänen kimppuunsa hyökkää siviiliasuinen raamikas mieshenkilö, joka kaataa tennistähden rajusti maahan ja panee tämän käsirautoihin. Hyökkääjä osoittautui pian poliisiksi. Los Angelesin poliisin mukaan iskun syynä oli erehtyminen henkilöstä.

Vastaavia poliisin ylilyöntejä tapahtuu Yhdysvalloissa päivittäin lukemattomia, mutta tämä tapaus nousi otsikoihin, koska poliisiväkivallan uhri sattui olemaan julkisuudesta tuttu henkilö. Siviiliasuinen poliisi ei esitellyt itseään mitenkään ennen kuin kävi Blaken kimppuun. Viranomaiset ovat vahvistaneet tutkivansa asiaa, mutta perinteisesti tällaisista tapauksista ei ole langetettu tuomioita.