Makwan Amirkhani sai tarpeekseen tappelijoista: ”Saatte syyttää rasismista itseänne”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monien suomalaisten idoliksi noussut kurditaustainen Makwan Amirkhani on menestynyt upeasti kansainvälisillä areenoilla vapaaottelijana. Hän on kantanut ylpeänä Suomen lippua. Äskettäin hän kertoi muuttavansa Suomesta, jos 17-vuotiaaksi itseään väittänyt mies saa turvapaikan.

Nyt Makwan on julkaissut Facebookissa ansiokkaan kurinpalautuksen nuorille maahanmuuttajille, jotka eivät noudata Suomessa suomalaisten normeja ja sääntöjä. Ripitykseen hän sai kimmokkeen nähtyään verkossa videon, jossa maahanmuuttaja syyllistyi pahoinpitelyyn.

– Jätkät potkii maassa olevia, istuu toisen päällä ja lyö silmittömästi ajattelematta yhtään seurauksia, joita näistä aiheutuu. Varsinkin se, että te ylipäänsä tappelette kadulla. Te teette niin monen muun maahanmuuttajan elämästä vaikeampaa täällä Suomessa, Makwan Amirkhani toteaa videollaan.

– Täällä on sellainen sivusto kuin Mitä Vittua, joka nimenomaan etsii näitä virheitä ja me, jotka puolustellaan yritetään sanoa, että ne on yksittäistapauksia. Näitä yksittäistapauksia on tullut aivan törkeän paljon, että vähän vaikea on pojat enää puolustella teitä. Teidän pitäis muistaa, että te olette vieraassa maassa ja tulette olemaan aika pitkään vieraita täällä. Toi on vähän erilainen tapa kiittää siitä, että te saatte olla täällä.

Amirkhani toteaa lisäksi, että maahanmuuttajien kohtaama rasismi on osaltaan juuri tällaisten tapausten syytä.

– Kun teidän sisarukset, siskot, veljet, perheenjäsenet ja läheiset kävelevät tuolla kadulla, jos ne joskus joutuvat rasismin kohteeksi, niin te saatte syyttää siitä itseänne. Mä en tykkää rasismista, mutta te annatte niitä panoksia niille. Teitä on helvetin vaikea lähteä tästä puolustamaan. Teillä on muutenkin asiat melko huonosti, ja tota menoa te ette ainakaan paranna niitä.

Oon niin pettyny teihin

Posted by Makwan Amirkhani on 15. syyskuuta 2015