Facebook tuo En tykkää -napin – ei kuitenkaan ilman rajoituksia

Digi · Tim Isokivi

Maailman suosituimpiin yhteisöpalveluihin lukeutuvaan Facebookiin on jo vuosikausien ajan toivottu En tykkää -nappia Tykkää-napin oheen. Pian tämä ominaisuus tulee olemaan todellisuutta – joskin tietyin rajoituksin.

Mark Zuckerberg paljasti Facebookin järjestämässä tilaisuudessa, että En tykkää -nappi on tulossa sosiaaliseen mediaan. Ominaisuus on parhaillaan työn alla, mutta se saattaa ilmestyä Facebookiin jo lähiaikoina.

– Ihmiset ovat toivoneet En tykkää -nappia jo vuosien ajan. Tänään on erityinen päivä, sillä tänään on se päivä jolloin voin sanoa meidän työstävän ja testaavan sitä, Mark Zuckeberg kertoi CNBC-uutissivuston mukaan.

Ominaisuudesta ei kuitenkaan tule sellaista, kuin monet ehkä olettaisivat tai jopa toivoisivat. Zuckerbergin mukaan Facebookin tavoitteena on se, ettei nappia voi käyttää verkkokiusaamisen välineenä. Sen sijaan tarkoituksena on luoda väline, jolla käyttäjät voivat osoittaa empatiaa esimerkiksi surullisten uutisten tapauksessa.

– Emme halua tehdä Facebookista sivustoa, jossa ihmiset antavat plus- ja miinuspisteitä muiden uutisille. Se ei ole sellainen yhteisö, mitä haluamme luoda, Zuckerberg paljastaa.

Zuckerbergin kommentti on selkeä viittaus yhteisöpalvelu Redditin järjestelmää, jossa viesteille voi antaa plus- ja miinuspisteitä. Toistaiseksi on epäselvää, kuinka Facebook aikoo mahdollistaa en tykkää -napin käytön vain Zuckerbergin tarkoittamalla tavalla.