Pieni mutta viisas: Kilpikonna osaa avata ulko-oven!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Pienen kilpikonnan älykkyydestä on saatu todisteita lemmikinomistajan kuvaaman videon muodossa. Ulkoilemiseen kyllästynyt lemmikki oli nimittäin päättänyt livahtaa takaisin sisätiloihin omin avuin.

Terassilla vaellellut kilpikonna käveli oven eteen ja kurkisti asuntoon sisälle. Suljettu terassinovi ei ollut älykkäälle lemmikille este. Kilpikonna tarttui ovesta kiinni ja työnsi sitä sivuttaissuunnassa. Lemmikinomistaja ei ollut uskoa silmiään nähdessään, että kilpikonna liu’utti oven auki.

Lemmikki katseli pienestä ovenraosta sisään ja oivalsi, että ovea oli avattava lisää. Lopulta kilpikonna onnistui kömpimään asuntoon. Ilmeisesti se ei ollut vielä oppinut, että olisi kohteliasta myös sulkea ovi perässään.