Kivi-paperi-sakset historiaan? Robotti voittaa joka kerta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kivi, paperi ja sakset on kaikkien tuntema leikki, jota käytetään paljon myös erilaisten arpomistilanteiden ratkaisussa kolikonheiton tapaan. Vastustajan valitsemaa vaihtoehtoa on nimittäin yleensä varsin vaikea arvata pelitilanteessa.

Nyt Tokion yliopiston opiskelijat ovat kehitelleet syystä tai toisesta kiviä, saksia ja papereita pelaavan robotin. Pelisessiot robotin kanssa saattavat muuttua tylsiksi varsin nopeasti, sillä koneen väitetään voittavan jokaisen pelin.

Janken-robotti on varusteltu huippunopealla seurantateknologialla. Se analysoi ihmisvastustajan käden liikkeen, ja pystyy tämän avulla päättelemään, valitseeko hän kiven, sakset vai paperin. Pelikaverina varsin epäreilulta kuulostavaa robottia esitellään Ishikawa Watanabe Laboratoryn tuoreella Youtube-videolla.