Toimintaelokuva kuin FPS-taistelupeli – tässä räjähtävä traileri

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elokuvissa nähdään silloin tällöin kohtauksia, jotka on kuvattu ikään kuin päähenkilön silmien läpi. Esimerkiksi Doom-elokuvassa nähtiin first person shooter -tyyliin tehty toimintakohtaus, ja ranskalaisessa Enter the Void -elokuvassa kokonaisia osioita esitettiin päähenkilön näkökulmasta.

Ohjaaja Ilya Naishuller halusi kuitenkin pistää vielä edeltäjiään paremmaksi. Miehen tuore, joukkorahoituksen avulla tuotettu Hardcore-elokuva on esitetty kokonaisuudessaan Sharlto Copleyn esittämän päähenkilön näkökulmasta. Moskovaan sijoittuvassa elokuvassa cyborgiksi muutettu Henry joutuu taistelemaan AKAN-nimistä tyrannia vastaan.

Hardcore on kuvattu erikoisvalmisteisiin kypärään kiinnitetyillä GoPro-kameroilla. Elokuva esitettiin Toronto International Film Festival -tapahtumassa, jossa se keräsi Collider-sivuston mukaan kehuja hauskan toteutuksensa vuoksi. Osalle katsojista kuvaustyyli tosin aiheutti matkapahoinvointia. Hardcoren traileri on nähtävissä Youtubessa.