Tutkijat: Kannabiksen polttaminen lisää diabetesriskiä!

Terveys · Annika Kela

Henkilöt, jotka polttavat säännöllisesti kannabista kasvattavat diabetekseen sairastumisen riskiä, väittävät Minnesotan yliopiston tutkijat. Laajamittaisessa tutkimuksessa analysoitiin 3000 yhdysvaltalaisen potilastietoja.

Tulokset osoittivat, että kannabista säännöllisesti polttavilla henkilöillä oli jopa 65 prosenttia suurempi riski sairastua diabetekseen, kuin henkilöillä, jotka pidättäytyivät kannabiksen polttamisesta.

Tutkija Mike Bancks kertoi Mirror-lehden mukaan, että diabetekseen sairastumisen riski oli 50 prosenttia korkeampi myös niillä henkilöillä, jotka olivat polttaneet kannabista yli 100 kertaa aikuisiällään.

Tutkijoiden mukaan diabetesriskin suuruus määriteltiin verensokeriarvojen mukaan. Tulokset nimittäin paljastivat, että kannabista polttavien henkilöiden verensokeriarvot olivat koholla verrattuna muihin. Tilanteen pitkittyessä riski diabeteksen puhkeamiseen kasvaa. Tutkimuksen mukaan kakkostyypin diabeteksen kehittymisestä ei sen sijaan ollut viitteitä.

Minnesotan yliopiston tutkijat aikovat tutkia kannabiksen ja diabeteksen välistä yhteyttä jatkotutkimuksin.