Kolme niksiä keittiöön – näitä voit tarvita päivittäin

Koti & Asuminen Ruoka · Annukka Heikkilä

BogoVideo on kuvannut kolme ruoanlaittoon liittyvää niksiä, jotka jokaisen olisi hyvä tietää. Kuten aina, nämäkin neuvot ovat yksinkertaisia, mutta harva tulee ajatelleeksi näitä helppoja ratkaisuja arkipäivien pieniin ongelmiin.

Ensimmäisenä videolla näytetään helppo ja nopea tapa pilkkoa kirsikkatomaatit kahteen osaan. Moni leikkaa tomaatit veitsellä yksi kerrallaan, mikä on todella hidasta. Videolla kirsikkatomaatit asetetaan lautaselle. Tomaattien päälle laitetaan toinen lautanen, jolloin tomaatit jäävät puristuksiin kahden astian väliin. Tämän jälkeen veitsi vedetään lautasten välistä, jolloin kaikki tomaatit saadaan kahtia nopeasti.

Toinen todella hyödyllinen neuvo on se, miten kasvisten kuivaminen jääkaapissa voidaan estää. Kurkkua siivuttaessa kurkun loppuosa kuivuu kaapissa nopeasti, jolloin leikkauskohdasta joudutaan aina ottamaan pala pois ennen kuin sitä voidaan siivuttaa lisää. Videolla kantapala otetaan talteen ja yhdistetään leikkauskohtaan tikulla, jolloin kasviksen loppuosa ei kuivu jääkaapissa.